Супер Оферта

★ Искаш безплатен домейн ... https://твоятсайт.com, net, org, info, eu ... тогава може да се включиш в нашата игра ... "Free domain for you"
Admin

Plesiochronous Digital Hierarchy (PDH)

Recommended Posts

Тъй като търсенето на обем на честотната лента е нараснало, технологията се наречена Plesiochronous Digital Hierarchy (PDH), тя е разработена от ITU-T G.702, където основният първичен мултиплексор 2.048Mb / s ствола е свързан чрез добавяне на битове (битуване), които се синхронизират стволовете на всяко ниво от PDH. 2.048Mb / s се нарича E1, а йерархията се основава на кратни от 4 E1s.
E2, 4 х Е1 - 8Mb / s

  • E2, 4 x E1 - 8Mb/s (общо взето се умножава по 4 и така до всяка следващата E-единиза до E5)
  • E3, 4 x E2 - 34Mb/s
  • E4, 4 x E3 - 140Mb/s
  • E5, 4 x E4 - 565Mb/s

Свързаните E3 са по-бързи от свързваните E2, свързаните на E2 са по-бързи от свързаните E1 и т.н. Те трябва да бъдат синхронизирани с други свързвания, така че се добавят допълнителни битове, наречени "обосноваеми" бита. Те казват на мултиплексорите кои бита за данни и кои са резервни. Мултиплексорите на едно и също ниво на йерархията премахват резервните бита и се синхронизират един с друг само на това ниво. Мултиплексорите на едно ниво работят с различно време от многопластовете на друго ниво. Например, времето между Primary Rate Muxes (комбинира 30 x 64Kb / s канали в 2.048Mb / s E1) ще бъде различно от времето между 8Mbit muxes (комбинира до 4 x 2Mb / s на 8Mb / s).

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване