Супер Оферта

★ Искаш безплатен домейн ... https://твоятсайт.com, net, org, info, eu ... тогава може да се включиш в нашата игра ... "Free domain for you"

Recommended Posts

Аналоговите сигнали се пренасят по телефонни линии във вид на електромагнитни вълни. Един от параметрите на тези  електронномагнити вълни е тяхната чстота . Чистотата е броя повторения на вълните  за една секунда.  Такова повторение е показано на фигурата, вълната започва от 0 [V], издига се до максимално напрежение, след това спада до най-малкото отрицателно напрежение и отново се връща на  нула. Колкото по-висока е чистотата,  толкова повече повторения има  за даден период от време. Чистотата се измерва в “Hz.”  Примерно, ако вълните се повтарят 10 пъти за една секунда, то чистотата ще бъде 10Hz.

Един-цикъл-на-аналогова-вълна-или-1Hz.jpg

 

Аналоговите услуги, като реч, радио и телевизионни синали се простират в определен обхват чистоти. Примерно речта използва обхват от 300 до 3300Hz. Честотна лента, или обхвата чистоти, заемани от дадена услуха се определя,  изваждайки от най-голямата най-малката чистота. Например,  заеманата от речта честотна лента в обществената мрежа е 300Hz. (30300-300 [Hz] ).

За измерване на чистотата  се използват и производни мерни еденици. 1000Hz. Е равно на 1 KHz. Аналоговите комуникации се използват в определени кабелни среди  - в коаксиалните кабели, кабелните телевизии и по медните двойки  за домашни телефонни услуги. Те могат да използват и „отворена“ среда, като микровълни,  домашни безжични телефони и клетачни телефони.

Различните услуги изполват различни, предварително определени чистоти. Ето някои примери за аналогови услуги и използването от тях чистоти:

  •   Речта се предава в чистотен обхват от 0.3KHz. до 3.3KHz, или има честотна лента 3KHz.
  •  Аналоговите кабелни телевизионни сигнали използват чистотен обхват от 54MHz. до 750MHz.

Честотната лената от 3KHz. Заделена за разговори от обществената телефонна мрежа е бавна за цифровите компютри, когато се налага те да комуникират по аналогови линии чрез модеми. Модемите позволяват на цифровите компютри да комуникират по аналогови телефонни лини използват различни методи за преодоляване на част от реччвите ограничения  на аналоговите части от общинската мрежа

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване